Grindeanu: România se angajează să facă o prioritate din consolidarea legislației privind lupta împotriva violenței la adresa copiilor

2 martie 2017, 11:45

Grindeanu a fost prezent, la Palatul Victoria, la evenimentul de lansare în România a Parteneriatului global „Opriți Violența Împotriva Copiilor”.

România este printre primele ţări care a interzis instituţionalizarea copiilor cub 3 ani. În acelaşi timp, România este deja angajată în lupta împotriva violenţei. Cea mai recentă dovadă este ratificarea convenţiei Consiliului Europei pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeii şi a violenţei domestice care este în vigoare de la 1 septembrie 2016. Transpunerea în legislaţia românească şi implementarea acestei convenţii trebuie să ne preocupe în perioada imediat următoare. Parteneriatul global „opriţi violenţa împotriva copiilor” lansat azi de Guvernul României împreună cu UNICEF şi organizaţii din societatea civilă îşi propune să lupte împotriva abuzului, exploatării, traficului și a tuturor formelor de violență și tortură la care sunt supuşi copii, a afirmat premierul.

Sorin Grindeanu a mai adăugat că „România se angajează să facă o prioritate din consolidarea legislației și politicilor publice în domeniul luptei împotriva violenței la care sunt supuși copiii. Tăcerea din jurul violenței împotriva copiilor nu este calea de urmat. Probabil că unii dintre noi nu își doresc să vorbească despre asemenea subiecte, dar nu poți fugi de o realitate care ne marchează într-un mod profund societatea. Poate nu ne place să acceptăm faptul că există copii în Europa, în România, care sunt supuși unor violențe fizice, verbale, emoționale, abuzurilor, traficului și exploatării”.

El arătat că violența împotriva copiilor trebuie oprită și că depinde de fiecare dacă dorește să asiste pasiv la această realitate dură sau este dispus să lupte împotriva acestei probleme.

„Ca premier, invit instituțiile statului, ministerele, precum și autoritățile să participe la acest efort împreună cu organizațiile din societatea civilă. Este nevoie de mai multă solidaritate și colaborare. Vreau să îmbunătățim legislația existentă, să fim mai atenți la modul în care aplicăm legea. Sunt convins că atât Guvernul, cât și majoritatea care susține acest guvern în Parlament pot face progrese semnificative”, a mai spus Sorin Grindeanu.

El a punctat faptul că violența împotriva copiilor nu este doar fizică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite