Grindeanu, despre creşterile salariale ale personalului nedidactic: Aproximativ 53 de mii de persoane vor beneficia de această măsură

23 februarie 2017, 13:56

Guvernul a avut o şedinţă relativ scurtă astăzi. Pe ordinea de zi au fost câteva decizii care au fost anunţate deja de miniştri zilele trecute.

Printre decizii, ordonanța de urgență pentru soluționarea problemelor de salarizare a personalul nedidactic din învățământ, drepturile acestei categorii de personal urmând să se încadreze între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1.947 lei.

‘Azi avem pe ordinea de zi o ordonanţă importantă şi anume cea legată de salarizarea personalului nedidactic din învăţământ, învăţământul preuniversitar. Şi ne referim la aproximativ 53 de mii de persoane, astfel încât măririle pe care le-am făcut în sistemul de învăţământ să se aplice şi personalului nedidactic din acest domeniu de activitate ca lucrurile să fie cât să fie cât se poate de echitabile pentru toată lumea’, a declarat Sorin Grindeanu, în deschiderea şedinţei de Executiv.

Guvernul a aprobat joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, modificarea a două acte normative în scopul facilitării condiţiilor de eligibilitate pentru plăţile directe în agricultură din fonduri europene, respectiv ‘accesul deplin şi mai facil al fermierilor români la schemele de plăţi aferente PAC 2014 – 2020’. Potrivit unui comunicat al Executivului, este vorba despre modificarea şi completarea OUG 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015 – 2020 şi despre modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.

S-a discutat şi despre o notă privind grantul de cercetare pentru olimpicii români care au fost pe podium la olimpiadele naţionale şi internaţionale, vorbim de 1,4 milioane de euro bani care sunt puşi la dispoziţie pentru tinerii care vor să rămână în ţara noastră şi să facă module experimentale în domeniile în care lucrează. O singură persoane poate atrage 3.500 de euro, iar dacă se grupează în echipe de câte 5 persoane mai pot primi pe lângă banii pe care îi primeşte fiecare persoană, încă 5000 de euro. Rămâne de văzut când va fi adoptat actul normativ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite