Grevă japoneză pentru Rezidenţiat. Trei sindicate ale studenţilor de la medicină protestează faţă de amânarea datei examenului

Trei federaţii sindicale din Sănătate, ale studenților la Medicină, Farmacie și Stomatologie, declanșează greva japoneză.

11 Octombrie 2019, 09:26 (actualizat 11 Octombrie 2019, 09:32) |
Grevă japoneză pentru rezidențiat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Studenţii susțin că situația de instabilitate politică, determinată de trecerea moțiunii de cenzură la adresa Guvernului, creează premisele prelungirii crizei Rezidențiatului.

Studenţii îi îndeamnă pe cei care vor să participe la protest să facă rost de o mască medicală, să scrie pe ea Haştag Rezi şi să o poarte fie în mod uzual, fie la mână pe post de banderolă.

Totodată, protestatarii sunt invitaţi să posteze pe site-urile de socializare o poză cu ei și masca cu mesajul Haştag Rezi.

Reamintim că examenul de rezidențiat a fost amânat pe 8 decembrie, deși trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie. Cauza amânării este una fără precedent: lipsa unui ministru al Educației care să semneze ordinul de organizare a examenului.

Cele trei federaţii sindicale au remis presei următorul comunicat:

În urma instabilității încă existente cu privire la data examenului de rezidențiat, FASMR, FASFR şi FSMDR demarează GREVĂ JAPONEZĂ a studenților din domeniul sănătății și încurajăm membrii societății civile să ni se alăture. #Rezi

Deşi am solicitat instituțiilor statului soluționarea problemei vizând organizarea examenului de rezidențiat înainte de ziua moțiunii de cenzură, acest lucru nu s-a întâmplat. Ne menținem neutralitatea politică și dorința de a rămâne în afara oricărei discuții politice, însă solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi. În urma moțiunii de cenzură ne aflăm într-o situație de instabilitate politică, în care nu se va putea clarifica situația examenului de rezidențiat nici după ziua de mâine, când are loc ultima şedinţă a actualului guvern.

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), împreună cu Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) și Federația Studenților în Medicină Dentară din România (FSMDR), demarează greva japoneză a studenților din domeniul sănătății și vă încurajează să diseminați acest mesaj în rândul colegilor.

CUM POȚI PARTICIPA? Fă rost de o mască medicală, scrie pe ea #Rezi, poarta masca fie în mod uzual fie la mână pe post de banderolă și postează pe site-urile de socializare o poză cu tine și masca cu mesajul #Rezi.


#Rezi #FASMR

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 16°C 17°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 16°C 18°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI