Grevă generală pe perioadă nedeterminată la metrou, începând de miercuri

De miercuri este grevă generală la metrou. Decizia a fost anunţată de liderii sindicatului Metrorex.

16 Noiembrie 2018, 14:06 (actualizat 16 Noiembrie 2018, 20:18) |
Diana Dumitrașcu transmite pentru Telejurnal 19.00
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Consiliul General USLM a fost întrunit și a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin grevă generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 04.00-16.00, pe perioadă nedeterminată.

Sindicaliștii au cerut majorări salariale de 42%, însă conducerea companiei Metrorex a anunțat că nu poate oferi acest procent. Bugetul pe acest an nu a fost prevăzut cu această creștere salarială.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, spune că dacă vor avea loc majorări, prețul unei călătorii va crește de la 2,5 lei la 4 lei.

"Auspiciile sub care fac aceste declaraţii de presă sunt legate de faptul că, după părerea mea, bogaţii din Ministerul Transporturilor au luat ostatice companiile din subordinea sa, şi mă refer aici la faptul că, spre deosebire de cei mulţi angajaţi din diverse companii ale MT, care lucrează în condiţii grele şi cu salarii mici, astăzi ne confruntăm cu o posibilă grevă pe care sindicatul de la metrou vrea să o declanşeze pentru a susţine o revendicare salarială de 42%, la care nu a înţeles să renunţe sau să negocieze nici până astăzi. Metroul Bucureşti nu a fost construit pentru bunăstarea câtorva dintre liderii sindicatului, care, de mai bine de 20 de ani, conduc sindicatul Metrorex şi negociază în numele a mii de angajaţi ai acestuia întotdeauna având în vedere şi propriile lor interese. Această grevă nu este pentru bunăstarea muncitorilor de la Metrorex. Această grevă este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou", a subliniat Şova.

Comunicat Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM):

"În urma intervenției administrației precum și a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însușită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, așadar suntem nevoiți să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile.

Astfel Consiliul General USLM a fost întrunit și a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin grevă generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 04.00-16.00, pe perioadă nedeterminată.

Considerăm de asemenea că aceste două zile ajută la dezamorsarea conflictului colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile publicului călător."

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 15°C
IASI 6°C 12°C
CLUJ 6°C 8°C
CONSTANTA 5°C 10°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI