Grevă generală în Belgia. Șoferii de autobuz, conductorii de metrou și mecanicii de tren au oprit lucrul. Guvernul le oferă o majorare de cel mult 0,4% pentru următorii 2 ani

30 martie 2021, 11:39

Zilnic, Bruxelles-ul este destinația câtorva zeci de mii de navetiști care lucrează în capitală și care locuiesc în comunele limitrofe. Intrarea spontană în grevă a șoferilor de autobuz, a conductorilor de metrou și a mecanicilor de tren i-a luat prin suprindere.

Sunt spitalizată şi trebuie să iau autobuzul în fiecare zi ca să merg la spital. E o reală problemă pentru mine, mai ales că nu am fost prevenită„.

Am aflat abia azi dimineaţă, când am venit să iau autobuzul. Înţeleg că există cereri din partea şoferilor de autobuz, nu e o meserie uşoară. E de înţeles„.

Sindicaliștii invocă dificilele condiții de lucru în perioada ppandemiei și cer salarii mai mari.

Marina Kunzi, lider sindical: Suntem în grevă astăzi pentru că salariaţii au muncit din greu în această perioadă de pandemie, aşa că acum cerem guvernanţilor şi federaţiilor patronale să mărească substanţial salariile celor care merită. Momentan, guvernul nu ne oferă mai mult de 0,4% pentru următorii 2 ani, ceea ce pentru noi este inacceptabil„.

Economia Belgiei a fost lovită din plin de măsurile restrictive impuse de autorități în perioada pandemiei, suferind o contracție de 8 procente a produsului intern brut, ceea ce face aproape imposibilă majorarea salariilor cu procentajul cerut de sindicate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite