Greva din Franța continuă. Premierul Edouard Philippe va anunța la mijlocul săptămânii planul de reformă a pensiilor

8 decembrie 2019, 12:58

Patru zile de grevă, o țară aproape paralizată și multă determinare din partea sindicatelor de a continua protestul până când Guvernul va ceda. Presiunea socială este în creștere.

Președintele Emmanuel Macron și premierul Édouard Philippe au programat mai multe întâlniri cu cei responsabili de planul de reformă, pentru găsirea unor soluții care să calmeze sindicatele. Rămân în discuție eliminarea regimurilor speciale, de care beneficiază în special lucrătorii de la căile ferate și cei de la metrou, și introducerea unui sistem de puncte și a regimului universal.

La Nantes și Paris, sindicatele și vestele galbene au fost din nou în stradă. Au mărșăluit pașnic cu excepția câtorva confruntări între persoane violente, amestecate printre protestatari, și forțele de ordine care au ripostat cu proiectile și gaze lacrimogene.

Săptămâna va începe tot cu grevă, iar marți este anunțată o nouă zi de proteste de amploare. Toată atenția se îndreapta spre premierul Édouard Philippe care va anunța la mijlocul săptămânii planul de reformă a pensiilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite