Grevă de două zile la British Airways. 1.700 de zboruri sunt anulate, printre care și două curse Londra-București și retur

9 septembrie 2019, 18:31

De pe aeroporturile britanice abia dacă mai decolează câte un avion. Traficul aerian e total dat peste cap; oamenii sunt sfătuiți să nu meargă la aeroport, până nu verifică dacă mai e sau nu valabilă cursa lor. Sunt afectați 290.000 de pasageri.

Mary, turista din SUA: „E frustrant când ai planuri să călătorești mai departe şi ai totul aranjat, dar pe neaşteptate ţi se trage covorul de sub picioare.”

4.300 de piloți au declanșat acțiunea de protest pentru că sunt nemulțumiți de banii primiți și de condițiile de muncă. Sindicatele au respins oferta companiei de creștere a salariilor cu 11,5 la sută pe parcursul a trei ani. Conducerea British Airways afirmă că nu poate oferi mai mult de atât, în condițiile în care piloții sunt deja plătiți la standarde internaționale. Câștigul lor mediu este cam 10.000 de euro pe lună.

Alex Cruz, British Airways CEO: „Îmi pare foarte, foarte rău că din cauza acţiunii cinice a sindicatului piloţilor, trebuie să anulăm zboruri şi să afectăm interesele a mii de pasageri. Nu are niciun sens ce se întâmplă. Sunt pedepsiţi în primul rând clienţii noştri.  E pedepsit brandul nostru.”

Sindicatele nu renunță: consideră că British Airways are de unde plăti pentru că a înregistrat anul trecut o creștere a profiturilor de 9%. Dacă nu obțin ce vor, piloții declară că protestele vor continua. O nouă grevă de o zi e planificată pentru 27 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite