Grevă de amploare la Căile Ferate Franceze

3 aprilie 2018, 16:10

Angajaţii de la Căile Ferate Franceze protestează faţă de intenţia Guvernului de a privatiza compania. Asta ar presupune eliminarea statutului lor special: ei au locul de muncă asigurat pe viaţă, un sistem de premii şi beneficii şi gratuitate la circulaţia cu trenul.

Sindicaliştii se opun deschiderii pieţei de transport feroviar în faţa concurenţei şi intenţiei de transformare a companiei în societate anonimă.

Protestatarii afirmă că proiectul de reformă nu va rezolva problema datoriilor companiei şi nici pe cea a disfuncţionalităţilor.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie referitoare la greva în transportul feroviar din Franţa și menţionează că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă,specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite