Greva asistentelor din spitalele britanice, prima din ultimii 106 ani. Guvernul londonez respinge cererile salariale

15 decembrie 2022, 19:34

Greva are loc într-o perioadă aglomerată a anului, când spitalele sunt asaltate de pacienții cu stări gripale și nu numai.

Din cauza protestului din peste 70 de mari spitale britanice, au fost anulate nu mai puțin de 70 de mii de consultații și operații.

Nu a fost o decizie uşoară. Te faci asistent medical pentru că vrei să ajuţi oamenii, să ai grijă de oamenii care nu se simt bine, însă cei care nu se simt bine azi sunt cei care au nevoie de ajutorul primit în spitale, acolo este personal care are grijă de pacienţi.

Am fost nevoit să renunţ la multe lucruri pentru copii, pe care nu îmi permiteam să le cumpăr din cauza costului mare al nivelului de trai. Este foarte, foarte greu pentru toată lumea, nu doar pentru mine şi pentru colegii mei, sunt asistente care renunţă la slujbă pentru a lucra în supermarket pentru că sunt mai bine plătite.

Deși au fost luate măsurile necesare pentru ca pacienții să nu resimtă lipsa îngrijirilor medicale, ei sunt primii care sunt afectați de greva asistentelor.

Am toată înţelegerea pentru situaţia lor financiară, însă dacă ai o profesie în care vieţile sunt importante, mi se pare greşit să declanşezi greva.

Analiștii economici spun că inflația, care a sărit de 10 procente, a șters sporurile salariale care nu au depsit 4 la sută.

Steve Barclay, ministrul britanic al Sănătăţii: Să ceri o creştere salarială de 19%, mult peste ceea ce cei mai mulţi oameni primesc, nu este acceptabilă, din cauza numeroaselor presiuni economice cu care ne confruntăm.

Potrivit presei de la Londra, guvernul se va confrunta cu un val de proteste sindicale în această iarnă, de la greve în industrie la cele din transporturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite