Greu de convins să poarte masca. Ce spun oamenii când sunt prinși fără mască

2 noiembrie 2020, 12:05

Municipiul Alexandria se apropie cu pași repezi de rata de 5 cazuri de infectare cu Sars-Cov2 la mia de locuitori.

Aceeași situație este în mai multe localități din Teleorman, anunță oficialitățile, care au luat măsuri dure pentru combaterea Covid-19, printre care și obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice.

Cu toate acestea, sunt încă teleormăneni care ori declară că nu cred în virus, ori, pur și simplu nu poartă corect masca de protecție. Din acest motiv, polițiștii sunt în permanență prezenți pe stradă pentru a îi îndemna pe oameni să respecte întocmai măsurile impuse de autorități.

Municipiul Alexandria a depășit rata de 4 infectări la mia de locuitori, avertizează autoritățile, ajungând, în acest moment, la 4,34 la mie.

În județul Teleorman sunt, în acest moment, 4 localități în care s-a depășit numărul de 4 cazuri la mia de locuitori, iar alte zone se apropie cu pași repezi de această cifră, așa că autoritățile au luat măsuri pentru combaterea Covid-19, printre care și obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice. Mulți teleormăneni se lasă greu convinși să poarte masca.  Polițiștii din județ sunt zilnic pe stradă pentru a îi îndemna pe oameni să respecte întocmai măsurile impuse de autorități.

Județul Teleorman a înregistrat, până acum, aproape 3.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.


La mai bine de o săptămână de când Timişoara
a trecut în scenariul roşu, unii cetăţeni încă declară ca nu ştiau de obligaţia purtării măştii din momentul  în care părăsesc locuinţa şi până se întorc acasă. Pe alţii, nici teama de amenzi nu-i impiedică să iasă pe stradă fără mască, însă cei mai mulţi dintre cei prinşi în off-side poartă masca …la gât, pe post de eșarfă. Cu toţii sunt pasibili de amenzi şi, în opinia medicilor, contribuie la mecanismul răspândirii virusului SARS COV 2.

Timisoara a depasit la sfarsitul saptamanii trecute 3 cazuri de infectare la mia de locuitori si a intrat in scenariul rosu, ceea ce inseamna ca masca este obligatorie in absolut toate spatiile publice deschise.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite