Greta Thunberg străbate Oceanul Atlantic într-o barcă cu pânze. Activista pentru mediu, în vârstă de 16 ani, va participa la o dezbatere ONU privind schimbările climatice, la New York

15 august 2019, 09:20

Greta navighează din Marea Britanie până în Statele Unite, la bordul unei bărci de curse dotate cu panouri solare și turbine subacvatice care produc electricitate. E o călătorie de două săptămâni cu zero emisii de carbon.

„Nu e foarte luxos, nu e extravagant, nu aş avea nevoie de aşa ceva. Îmi trebuie doar un pat şi lucruri de bază” – Greta Thunberg.

 

(w400) Greta Thun

Codițiile sunt într-adevăr austere. Barca este construită pentru curse de mare viteză, cu greutatea menținută la minimum. Singurele modificări sunt montarea unor perdele și adăugarea saltelelor, pentru confort. Nu există toaletă, nici duș. Echipajul e format din doi navigatori cu experiență.

Nu e o călătorie de plăcere.

Greta și-a suspendat cursurile la liceu timp de un an, special pentru a duce și în Statele Unite, apoi în Canada și în America Latină, campania de oprire a încălzirii globale care a scos atâția tineri pe străzile marilor orașe europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite