Greta Thunberg: Pandemia de coronavirus și criza climatică trebuie combătute împreună

Greta Thunberg
Greta Thunberg
22 aprilie 2020, 16:06

Thunberg, care a devenit faimoasă la 15 ani, când a început să lipsească vineri de la şcoală pentru a protesta în faţa parlamentului Suediei pe tema emisiilor de carbon, a precizat că acţiunile concertate destinate luptei împotriva noului coronavirus nu înseamnă că a dispărut criza climatică.

„Astăzi este Ziua Pământului şi aceasta ne aminteşte că starea de urgenţă climatică şi de mediu este în desfăşurare şi trebuie să luptăm împotriva pandemiei de coronavirus… în acelaşi timp în care combatem starea de urgenţă climatică şi de mediu, deoarece trebuie să combatem două crize deodată”, a precizat Thunberg.

Participând la un eveniment transmis live pentru a marca Ziua Pământului, lansată în urmă cu 50 de ani pentru a evidenţia provocările de mediu cu care se confruntă planeta, adolescenta a spus că izbucnirea focarului de coronavirus face mai importantă ca oricând ascultarea oamenilor de ştiinţă şi experţilor.

Apelul său vine în contextul în care anul trecut a fost cel mai cald de la debutul înregistrărilor în Europa, după mai mulţi ani excepţional de călduroşi ca urmare a nivelurilor record de gaze cu efect de seră din atmosferă, potrivit unui studiu lansat de Ziua Pământului.

Greva şcolară a lui Thunberg a generat o mişcare la nivel global, transformând-o pe Greta, în prezent în vârstă de 17 ani, în echivalentul unui rock star al ecologiştilor.

În martie, adolescenta a declarat că probabil a fost infectată cu noul coronavirus după ce a călătorit în ţări afectate de pandemie, deşi simptomele ei au fost uşoare şi nu a fost testată.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite