Greenpeace protestează în Piața Victoriei faţă de eventuala retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană

Captură de ecran Piata Victoriei
Captură de ecran Piata Victoriei
7 iulie 2021, 10:11

ACTUALIZARE:  La scurt timp după protestul organizat de Greenpeace, biroul de presă al Guvernului a transmis un comunicat în care arată că ”premierul Florin Cîțu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect și nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană”. ”Prin urmare, declarațiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană sunt false. Menționăm că tema a fost discutată strict la nivelul Coaliției„, arată aceeași sursă.

______________________________________________________________________

 

”Pentru că ştim că “marilor lideri” le plac omagiile, am pregătit o surpriză pentru unul dintre cei care încearcă să ne vândă cianurarea drept dezvoltare. Miercuri, 7 iulie, de la ora 10, dezvelim o statuie în Piaţa Victoriei. Poleită cu aur de la Roşia Montană, statuia reprezintă figura unuia dintre iluştrii oameni politici care conduc România spre bunăstare economică, culturală şi de mediu. Cum pe 7 iulie întreg mapamondul sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Ciocolatei, toţi cei prezenţi la eveniment se vor delecta cu bănuţi de ciocolată înveliţi în aurul de patrimoniu de la Roşia Montană”, au mai transmis activiştii.

Un număr de 74 de organizaţii guvernamentale solicită prim-ministrului Florin Cîţu, ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care deţine şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să nu blocheze discutarea candidaturii Roşiei Montane la UNESCO din iulie 2021.

Potrivit iniţiatorilor, scrisoarea este iniţiată în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora ‘Guvernul ia în considerare, din nou, o posibilă amânare sau retragere’ a dosarului de nominalizare.

‘Vă solicităm să nu întreprindeţi niciun fel de act sau de procedură administrativă prin care să blocaţi discutarea candidaturii Roşiei Montane la UNESCO din iulie 2021. Vă solicităm să acordaţi un mandat ferm delegaţiei care va reprezenta Statul Român la reuniunea Comitetului, în sensul susţinerii fără echivoc a candidaturii Roşiei Montane pentru includere în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO’, se arată în scrisoarea deschisă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite