Grecii acuză guvernul de dezastrul din ţară. Premierul a recunoscut greşelile Executivului şi a promis că vor fi identificate şi remediate

10 august 2021, 20:59

Au luptat cu mainile goale, neputinciosi. Au refuzat sa plece, s-au ascuns sa nu fie evacuati cu forta, nu au dormit nici zi, nici noapte si au incercat sa reziste singuri in fata parjolului. Focul le-a furat tot ce aveau. Le-a mai ramas revolta.

Premierul grec le-a transmis oamenilor un mesaj televizat. A recunoscut greşelile guvernului, a promis că vor fi identificate şi remediate, că va timite pentru insula Evia şi regiunea Attica de lângă Atena 500 de milioane de euro, că va replanta pădurile pârjolite şi îi va despăgubi pe cei care şi-au pierdut proprietăţile.

Aproape 600 de incendii răvăşesc Grecia de două săptămâni. Focul a mistuit vegetaţia de pe 65.000 de hectare, în total. De la zi la zi, a fost tot mai rău. Iar grecii au ajuns să nu mai creadă în nicio promisiune.

Cauzele acestui dezastru fără precedent sunt investigate acum din ordinul procurorului general. Deja au fost făcute arestări, sunt suspiciuni că incendiile au fost provocate, că e vorba despre activitate infracţională organizată.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite