Grecia va începe să taxeze turiștii cu 20 de euro pentru serviciile medicale

4 august 2020, 16:57

De-a lungul timpului, toate serviciile prestate erau gratuite, cu o singură excepţie: când călătorii erau spitalizaţi în timpul şederii lor în Grecia.

Potrivit unui articol de pe site-ul grec healthreport.gr, Ministerul Sănătăţii din Grecia a decis la sfârşitul lunii iulie că, de acum înainte, taxa va fi impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, în clinici regionale şi clinici ambulatorii de spitale.

Cei care beneficiază de îngrijiri de urgenţă vor fi de asemenea obligaţi să plătească taxa pentru serviciile care le-au fost prestate.

Se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge şi de alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul naţional de sănătate grec.

Aceste noi taxe se aplică, de asemenea, celor care locuiesc în Grecia, dar care sunt consideraţi rezidenţi „non-permanenţi” în ţară.

Potrivit jurnaliștilor, Ministerul Sănătăţii speră să adune astfel „fonduri semnificative”.

Noua hotărâre modifică prevederile unei legi adoptate în 2017, care permite colectarea de fonduri pentru a fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizează.

Testul pentru determinarea infectării cu coronavirus este în general sub 50 de euro în spitalele publice, dar această taxă poate varia în instituţiile private.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex