GRECIA | Tabără pentru refugiaţi la cele mai înalte standarde. A fost ridicată cu 43 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană

Autorităţile din Grecia au inaugurat o tabără de refugiaţi ultramodernă. Noul centru, situat în insula Samos şi ridicat cu bani europeni, este dotat la cele mai înalte standarde şi oferă cele mai bune condiţii pentru migranţi. Şi este doar primul dintr-un total de 5 astfel de centre care vor fi construite în perioada următoare.

19 Septembrie 2021, 15:35 (actualizat 19 Septembrie 2021, 15:43) |

Intrări magnetice și securizate electronic, barăci cu aer condiționat, spații speciale pentru familii, 8 restaurante și zeci de locuri de joacă și terenuri de sport, sunt printre facilitățile acestei noi tabere de refugiați, inaugurată în prezența oficialilor greci și europeni. A fost ridicată cu 43 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană.

Tabãra va gãzdui 2040 de solicitanţi de azil şi alte 960 de persoane vor fi în centrul de transfer.

Un sisteme de camere de supraveghere va veghea la prevenirea abuzurilor, iar întregul centru este înconjurat cu gard de protecție. De altfel, noua tabără este descrisă drept un centru controlat, lucru însă criticată de unele ONG-uri.

Aceasta este doar o prima tabără dintr-un total de 5 finanțate cu aproape 300 de milioane de euro, bani europeni. Celelalte centre vor fi amplasate în insulele Kos, Leros, Lesbos și Chios. Acestea vor înlocui taberele ridicate în 2015, în primul mare val de migrație și care au fost aspru criticate pentru condițiile precare.

Tabăra Moria din Lesbos care era cea mai mare din Europa și unde trăiau aproape 13 mii de oameni a ars anul trecut după ce migranții au provocat intenționat mai multe incendii. Noile centre vin și pe fondul crizei din Afganistan. În așteptarea unui nou val migrator, Grecia a ridicat un gard la granița cu Turcia, iar acum guvernul elen a cumpărat publicitate în ziarele afgane pentru a-i descuraja pe refugiați să vină la ei.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI