GRECIA | Tabără pentru refugiaţi la cele mai înalte standarde. A fost ridicată cu 43 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană

19 septembrie 2021, 15:35

Intrări magnetice și securizate electronic, barăci cu aer condiționat, spații speciale pentru familii, 8 restaurante și zeci de locuri de joacă și terenuri de sport, sunt printre facilitățile acestei noi tabere de refugiați, inaugurată în prezența oficialilor greci și europeni. A fost ridicată cu 43 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană.

Tabãra va gãzdui 2040 de solicitanţi de azil şi alte 960 de persoane vor fi în centrul de transfer.

Un sisteme de camere de supraveghere va veghea la prevenirea abuzurilor, iar întregul centru este înconjurat cu gard de protecție. De altfel, noua tabără este descrisă drept un centru controlat, lucru însă criticată de unele ONG-uri.

Aceasta este doar o prima tabără dintr-un total de 5 finanțate cu aproape 300 de milioane de euro, bani europeni. Celelalte centre vor fi amplasate în insulele Kos, Leros, Lesbos și Chios. Acestea vor înlocui taberele ridicate în 2015, în primul mare val de migrație și care au fost aspru criticate pentru condițiile precare.

Tabăra Moria din Lesbos care era cea mai mare din Europa și unde trăiau aproape 13 mii de oameni a ars anul trecut după ce migranții au provocat intenționat mai multe incendii. Noile centre vin și pe fondul crizei din Afganistan. În așteptarea unui nou val migrator, Grecia a ridicat un gard la granița cu Turcia, iar acum guvernul elen a cumpărat publicitate în ziarele afgane pentru a-i descuraja pe refugiați să vină la ei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex