Grecia: Manifestaţii contra noilor cărţi de identitate biometrice

Grecia identitate biometrică
Grecia identitate biometrică
5 septembrie 2023, 16:52

O manifestaţie este prevăzută pentru duminică 10 septembrie în piaţa Syntagma din centrul Atenei. În urmă cu două zile, o demonstraţie similară a avut loc la Salonic, al doilea oraş din Grecia.

”Suntem pe ultima linie dreaptă pentru manifestaţia noastră amplă din piaţa Syntagma prevăzută pentru duminică contra cărţilor de identitate”, a declarat pe pagina sa de Facebook un călugăr ortodox ce are zeci de mii de urmăritori.

Guvernul grec anunţase săptămâna trecută că procedura pentru obţinerea noilor cărţi de identitate ar trebui să înceapă în 25 septembrie, reamintind obligaţia Greciei de a se conforma reglementării europene privind ”consolidarea securităţii” acestui document adoptat în 2019.

În virtutea acestui text, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să emită până în 2026 noi cărţi de identitate cu format de card bancar, conţinând date biometrice.

Duminica trecută, peste 2.000 de persoane, printre care preoţi şi călugări, purtând icoane, cruci şi drapeluri ale Greciei, s-au strâns în centrul Salonicului pentru a protesta împotriva noilor cărţi de identitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta