Grecia le oferă un card preplătit de 150 de euro celor cu vârste între 18-25 de ani pentru a se vaccina

Steag Grecia
Steag Grecia
28 iunie 2021, 14:28

Grecia a traversat destul de bine primul val al epidemiei, dar a fost nevoită să impună un al doilea lockdown în noiembrie pentru a face faţă unei creşteri a numărului de infectări care a copleşit sistemul public de sănătate.

Pe fondul scăderii infectărilor, guvernul a pus capăt obligativităţii măştilor în aer liber săptămâna trecută. Începând de luni, grecii vaccinaţi cu schema completă pot de asemenea să meargă la muncă sau la sălile de sport fără a mai avea nevoie să se testeze.

Cu toate acestea, în condiţiile unei rate de vaccinare completă de circa 33% din cei 11 milioane de locuitori şi ale îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului, guvernul analizează noi stimulente pentru a accelera vaccinarea.

‘Odată cu prima doză de vaccin, (tinerii) vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro’, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern. ‘Este o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă’, dar şi o invitaţie de revenire la normalitate, a explicat el.

Potrivit guvernului, în jur de 940.000 de tineri greci între 18 şi 25 de ani care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19 sau vor face acest lucru până la finalul anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar, sau aşa-numitul ‘paşaport de libertate’.

Tinerii vor putea folosi aceşti bani începând din 15 iulie pentru turism şi evenimente culturale.

În plus, ei vor primi internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august.

Grecia a raportat până acum 420.905 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 12.664 de decese asociate de la debutul pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite