Grecia începe să limiteze numărul de turiști la Acropole

Grecia începe să limiteze numărul de turiști la Acropole
Grecia începe să limiteze numărul de turiști la Acropole
5 septembrie 2023, 13:39

Noul sistem este în etapa de testare și probabil va deveni operațional în totalitate din aprilie 2024. Autoritățile speră că în acest fel se va evita supraaglomerarea și se va garanta siguranța și longevitatea monumentului.

Într-un interviu acordat postului de radio grec Real FM în august, ministrul grec al culturii Lina Mendoni a spus că Acropole este vizitat de 23.000 de oameni zilnic, ceea ce este mult, conform ministrului. Mai mult, a punctat oficialul: situl este deschis până la ora 20.00, dar cei mai mulți turiști aleg să meargă la Acropole în cursul dimineții, ceea ce creează „condiții neplăcute pentru sit, vizitatori și personalul care încearcă să găzduiască acest volum mare de oameni”.

Construită pe un deal stâncos în secolul al V-lea î.Hr., Acropole găzduiește o colecție de ruine istorice, clădiri și artefacte, cel mai faimos fiind templul Partenon, dedicat zeiței Atena. Situl și monumentele sale „formează cel mai mare complex arhitectural și artistic lăsat moștenire lumii de antichitatea greacă”, potrivit UNESCO.

Începând de anul viitor, noul sistem de rezervare se va aplica și altor situri arheologice din Grecia care funcționează cu bilete electronice.

Un articol de Arina Delcea

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă