GRECIA Flăcări imense domină pădurile din regiunea Attica. Pompierii români sunt în prima linie a războiului cu focul

23 august 2021, 19:11

Flăcări imense domină pădurile din regiunea Attica, iar lumina zilei abia mai este văzută din cauza norilor de fum. Focul prinde şi mai multă putere, înteţit de vântul puternic.

Așa se face ca în doar câteva zeci de minute focul să pună stăpânire pe sute de hectare de pădure. Primii care au intervenit pentru a limita incendiul au fost pompierii români. Se întorceau din zona Vilia, când au văzut cum arde pădurea.

Lct. col. ALEXANDRU CILIC, coordonatorul intervenției din zona Attica: Am mobilizat la locul incendiului operativ 8 autospeciale de stingere cu apă, 3 cisterne cu apă, respectiv 63 de persoane. Incendiul se manifestă pe sute de hectare. Acționăm împreună cu pompierii eleni.

Au fost moblizate imediat şi elicoptere, iar astfel au fost prevenite pagube şi mai mari. Câteva gospodării au fost însă mistuite de flăcări.

Lct. col. ALEXANDRU CILIC, coordonatorul intervenției din zona Attica: Până în acest moment am localizat anumite focare în pădure, respectiv am stins și câteva locuințe care au fost cuprinse de flăcări.

Infernul din Grecia pare fără sfârșit. Insula Evia, afectată sever de incendii din ultimele săptămâni, arde din nou. Aici au luptat cu flăcările şi pompierii români. Acum au apărut două noi focare, iar autorităţile au făcut evacuări. E distrusă în total vegetaţia de pe 50.000 de hectare. Pompierii români se află la a doua misiune în Grecia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex