Grecia. Locuitorii din Evia au protestat în Atena pentru că nu au primit ajutoarele promise de guvern

Grecii din insula Evia, grav afectată în vara de incendii și inundații, nu au primit nici acum, după luni de zile, ajutoarele promise de guvern. Ajunși la capătul puterilor, oamenii s-au organizat și au mers în capitala Atena, pentru a forţa mâna autorităților, printr-un protest de stradă.

08 Noiembrie 2021, 12:05 (actualizat 08 Noiembrie 2021, 14:59) Știrile TVR |

Locuitorii din Evia le reproșează guvernanților nu numai nerespectarea promisiunilor legate de despăgubiri, dar și a celor care vizau construirea de sisteme de protecție a insulei în fața amenințărilor naturii.

Oamenii au rămas fără locuri de muncă; majoritatea populației de acolo trăiește din colectarea rășinii, apicultura, din exploatarea livezilor de măslini sau comercializarea lemnului tăiat din păduri. Acum, familii întregi nu mai au nicio sursă de venit.

Aproape 50 de mii de hectare de vegetație au ars în Evia vara trecută, pe fondul celui mai grav val de căldură din ultimii 30 de ani. Au dat ajutor pentru stingerea incendiilor și pompierii români.

Va dura ani de zile până când pădurile vor crește din nou, iar guvernul dăduse asigurări că va ajuta fiecare locuitor în parte. Dar au fost doar vorbe.

Incendiile au fost urmate de furtuni de o violență rar întâlnită, cu inundații grave. Din nou, guvernul a promis că va investi în construirea unui sistem de protecție a insulei în fața creșterii nivelului apelor. Dar nici aceste declarații de intenție nu s-au transformat în fapte.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 29°C
IASI 28°C 21°C
CLUJ 24°C 21°C
CONSTANTA 27°C 24°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 24°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI