Grecia, într-un adevărat infern de foc. Oameni evacuaţi de urgenţă din suburbiile Atenei. 600 de persoane salvate cu bărcile din Evia

Este infern în Grecia, unde focul pârjoleşte zone tot mai întinse. Locuitorii unei suburbii din nordul Atenei au fost evacuaţi de urgenţă în timp ce casele erau mistuite de flăcări. Pe insula Evia, incendiile au ajuns pe plaje de unde sute de oameni au fost salvaţi cu bărcile. Pompierii încearcă să oprească focul, ajutaţi de colegi din mai multe ţări europene, inclusiv din România.

07 August 2021, 14:32 |

Convoiul cu cei peste 100 de pompieri români şi 23 de autospeciale a intrat noaptea trecută în Grecia şi a ajuns în zona Atenei, acolo unde face ravagii cel mai mare incendiu de vegetaţie din ţară. În cursul nopţii flăcările au devastat sute de hectare de pădure şi au ajuns într-o suburbie a capitalei.

700 de pompieri au muncit să oprească flăcările, ajutaţi şi de unii rezidenţi care au încercat cu disperare să-şi salveze casele.

Mii de oameni au fugit din suburbiile Atenei din calea flăcărilor care au ars toată noaptea. Poliţia a mers din uşă în uşă pentru a-i ajuta să plece cât mai repede, iar autorităţile au deschis adăposturi şi oferă camere de hotel pentru sinistraţi.

Toate zonele arse vor fi împădurite şi vom schimba

Şi pe insula Evia, a doua cea mai mare din Grecia, situaţia pare scăpată de sub control. Flăcările au ajuns până pe plaje de unde noaptea trecută alte 600 de persoane au fost evacuate de urgenţă cu ajutorul bărcilor.

Pompierii greci, ajutaţi de colegi din Franţa, Cipru şi Israel, au lupta cu aproape 400 de incendii în ultimele 24 de ore.

Un bărbat a murit după ce pe el a căzut un stâlp de înaltă tensiune.

De aproape o săptămână Grecia este într-un adevărat infern de foc după una dintre cele mai caniculare perioade din ultimii 30 de ani.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 14°C
IASI 16°C 11°C
CLUJ 13°C 12°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 9°C 13°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI