Grecia, într-un adevărat infern de foc. Oameni evacuaţi de urgenţă din suburbiile Atenei. 600 de persoane salvate cu bărcile din Evia

7 august 2021, 14:32

Convoiul cu cei peste 100 de pompieri români şi 23 de autospeciale a intrat noaptea trecută în Grecia şi a ajuns în zona Atenei, acolo unde face ravagii cel mai mare incendiu de vegetaţie din ţară. În cursul nopţii flăcările au devastat sute de hectare de pădure şi au ajuns într-o suburbie a capitalei.

700 de pompieri au muncit să oprească flăcările, ajutaţi şi de unii rezidenţi care au încercat cu disperare să-şi salveze casele.

Mii de oameni au fugit din suburbiile Atenei din calea flăcărilor care au ars toată noaptea. Poliţia a mers din uşă în uşă pentru a-i ajuta să plece cât mai repede, iar autorităţile au deschis adăposturi şi oferă camere de hotel pentru sinistraţi.

Toate zonele arse vor fi împădurite şi vom schimba

Şi pe insula Evia, a doua cea mai mare din Grecia, situaţia pare scăpată de sub control. Flăcările au ajuns până pe plaje de unde noaptea trecută alte 600 de persoane au fost evacuate de urgenţă cu ajutorul bărcilor.

Pompierii greci, ajutaţi de colegi din Franţa, Cipru şi Israel, au lupta cu aproape 400 de incendii în ultimele 24 de ore.

Un bărbat a murit după ce pe el a căzut un stâlp de înaltă tensiune.

De aproape o săptămână Grecia este într-un adevărat infern de foc după una dintre cele mai caniculare perioade din ultimii 30 de ani.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă