Greșeală la subiectele de la simularea la limba română. O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită lui Șt. O. Iosif

După protestul elevilor din prima zi de examene, simularea Evaluării naționale continuă cu un nou scandal legat de redactarea subiectelor la limba și literatura română. În locul unei poezii scrise de un autor român, elevii din clasa a VIII-a au primit un subiect de literatură universală, pentru că versurile atribuite lui Ștefan Iosif aparțin, de fapt, unui scriitor german.

12 Martie 2019, 17:53 (actualizat 12 Martie 2019, 19:32) Știrile TVR |
Eroare în redactarea subiectelor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La primul subiect de la Limba și literatura română, elevii au avut poezia Stai şi-asculţi sub ramuri, semnată Ştefan Iosif. Criticii literari au atras atenția că versurile aparţin autorului german Heinrich Heine și au fost doar traduse de scriitorul român.

Centrul Național de Examinare și Evaluare și-a cerut scuze astăzi pentru regretabila omisiune, dar a precizat că aceasta nu e de natură să afecteze rezultatele probei.

Emoțiile au continuat astăzi cu proba scrisă la matematică. Față de colegii de clasa a VIII-a,  elevii din clasa a VII-a au avut în proporție de 30 la sută subiecte cu răspuns la alegere.

Deși elevii au avut la dispoziție 11 zile pentru pregătire, sunt profesori care vorbesc despre un câștig în urma acestei simulări.

Consiliul Național al elevilor a revenit azi cu detalii legate de motivul pentru care au inițiat protestul cu foile albe. "Se pune accent pe capacitatea elevului de a memora niște informații și nu pe competențele dobândite. S-a ajuns ca elevii să fie evaluați în urma unor proiecte cu informații copiate de pe internet sau să recurgă la fițuici doar pentru a obține o notă mare", spun reprezentanții Consiliului.

Rezultatele evaluărilor vor fi analizate la nivelul școlilor și la ședințele cu părinții. Notele vor fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 29°C
IASI 23°C 28°C
CLUJ 23°C 26°C
CONSTANTA 18°C 19°C
CRAIOVA 24°C 30°C
BRASOV 23°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI