Greșeală la subiectele de la simularea la limba română. O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită lui Șt. O. Iosif

12 martie 2019, 17:53

La primul subiect de la Limba și literatura română, elevii au avut poezia Stai şi-asculţi sub ramuri, semnată Ştefan Iosif. Criticii literari au atras atenția că versurile aparţin autorului german Heinrich Heine și au fost doar traduse de scriitorul român.

Centrul Național de Examinare și Evaluare și-a cerut scuze astăzi pentru regretabila omisiune, dar a precizat că aceasta nu e de natură să afecteze rezultatele probei.

Emoțiile au continuat astăzi cu proba scrisă la matematică. Față de colegii de clasa a VIII-a,  elevii din clasa a VII-a au avut în proporție de 30 la sută subiecte cu răspuns la alegere.

Deși elevii au avut la dispoziție 11 zile pentru pregătire, sunt profesori care vorbesc despre un câștig în urma acestei simulări.

Consiliul Național al elevilor a revenit azi cu detalii legate de motivul pentru care au inițiat protestul cu foile albe. „Se pune accent pe capacitatea elevului de a memora niște informații și nu pe competențele dobândite. S-a ajuns ca elevii să fie evaluați în urma unor proiecte cu informații copiate de pe internet sau să recurgă la fițuici doar pentru a obține o notă mare”, spun reprezentanții Consiliului.

Rezultatele evaluărilor vor fi analizate la nivelul școlilor și la ședințele cu părinții. Notele vor fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite