Grave greșeli în manualul de Biologie de clasa a VI-a: inima apare în partea dreaptă, mucegaiul este parazit

4 septembrie 2018, 19:56

Greșeli de conținut, dezacorduri și induceri in eroare. Asta conține manualul de biologie de clasa a VI-a, care luni ar trebui să fie deja pe băncile elevilor. De exemplu, într-o imagine, inima e poziționată în partea drepata, iar ficatul în stânga. Mucegaiul e tot una cu paraziții, iar lichenii sunt plante.

Greșelile din manualul de biologie au trecut neobservate, deși manuscrisele au fost verificate de experții din ministerul Educației și de cei ai editurii.

Contactată în legătură cu această situație, Elena Crocnan, autorul manualului și directorul colegiului Sf. Sava din Capitală, a refuzat să ofere orice comentariu pe această temă.

O explicație vine din partea lui Liviu Pop, fost ministru al Educației, cel care a introdus editura unică pentru tipărirea manualelor.

Ministerul Educației a anunțat că va îmbunătăți procedura de realizare a manualelor și va implica inspectorii școlari în verificarea variantelor finale. Iar în cazul cărții de biologie, va publica o erată.

Greșeli la fel de grave au apărut și în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a. Și, până la urmă, Ministerul Educației a cerut Editurii Didactice și Pedagogice să scoată unul nou, corectat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite