Granturile promise IMM-urilor în toamnă vin la primăvară

25 februarie 2021, 20:47

Răzvan Crișan este managerul mai multor localuri din București. În octombrie, a depus un proiect pentru o finanțare de 150.000 de euro din granturile acordate de Guvern firmelor afectate de pandemie, pentru capital de lucru. După patru luni nu a primit niciun ban.

Până acum, aproape 3.000 de IMM-uri au obținut fonduri pentru capital de lucru din peste 22.000 de aplicanți, conform datelor Ministerului Economiei.

Și granturile de invesții, de până la 200.000 de euro, pentru care au depus proiecte peste 27.000 de firme, ar putea fi reluate. Patronatele au propus premierului ca măsura să continue fără posibilitatea de a cumpăra spații.

Ministrul Economiei a reclamat, la începutul lunii, că peste jumătate dintre firmele care au solicitat bani de investiții au depus proiecte care vizau de fapt achiziția de apartamente. Sunt suspiciuni de fraudă pentru care au fost sesizați procurorii DNA.

Acum au apărut informații că și o firmă parteneră a lui Claudiu Năsui a aplicat pentru finanțare. Ministrul a respins orice acuzații care ar viza un conflict de interese și a precizat că societatea în cauza nu este eligibilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă