Grafitti spectaculos la țară. 50 de artiști au decorat satul spaniol Penelles și l-au transformat într-o atracție turistică

11 mai 2017, 09:16

Cu mai puțin de 500 de locuitori, satul Penelles din provincia catalană Lerida, a devenit o referință națională a ‘street art-ului’. O plimbare prin Penelles este ca o vizită la un muzeu de artă în aer liber, unde orice perete te poate surprinde cu un grafitti spectaculos.

50 de artiști au decorat satul în ultimii doi ani, după ce Primăria a decis să organizeze Festivalul GarGar – o manifestare artistică dedicată grafitti-ului. Festivalul atrage acum vizitatori care pot să asculte muzică, să mănânce și să bea sau să-i admire pe artiști în timpul lucrului.

După a doua ediție, imaginea localității s-a schimbat cu totul, iar creațiile realizate de artiști veniți din multe țări sunt admirate acum de toți localnicii.

Unul dintre cele mai cunoscute desene este portretul unui bătrân îndragit din sat.

Artiștii au muncit gratis, dar au fost găzduiți de localnici, iar cheltuielile de deplasare le-au fost acoperite de Primărie.

Organizatorii Festivalului GarGar speră să prevină deteriorarea clădirilor cu ajutorul artei și să stimuleze turismul într-o localitate fără nicio atracție turistică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă