Grădiniță închisă din cauza condițiilor insalubre: toalete nefuncționale și fără apă caldă, încălzirea se făcea cu o sobă metalică

22 septembrie 2022, 14:55

O clădire veche şi murdară, departe de sala de clasa, este grupul sanitar al grădiniţei din Tău, județul Alba. Doar jumătate dintre toalete funcționau atunci când au venit inspectorii DSP, iar apa de la chiuveta era rece că gheața. Iar acestea nu sunt singurele probleme descoperite.

Direcția sanitară a decis să închidă grădiniță până când autoritățile locale le vor putea asigura copiilor condiții pentru a învață în siguranță. Asta înseamnă că, până atunci, cei mici vor face naveta cu microbuzul 5 km, până în satul vecin. Părinții cer ca problemele să fie rezolvate cât mai rapid.

Grădiniţa din satul Tău nu a fost modernizată până acum pentru că sunt puțini copii care mai învață acolo – doar şase, se scuza autoritățile locale. Totuși, aceleași toalete sunt folosite și de elevii de la scoală aflată în aceeași curte cu grădinița.

Conducerea școlii spune nu a putut face mare lucru din bugetul primit. Dar e convinsă că va primi fonduri suficiente pentru a remedia problemele, astfel încât grădinița și școala din sat să nu fie închise definitiv. Mai ales că, în satul vecin, au fost alocați bani și unitatea de învățământ a fost modernizată recent.

Închiderea grădiniței din Tău nu este primul caz de acest fel din județul Alba. O școală din altă comună a fost închisă parțial, iar în alta a fost suspendată activitatea temporar, după ce mai mulți copii au făcut toxiinfecții alimentare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite