Grădiniță construită după model japonez, în orașul Beclean. Investiția a fost realizată din bani europeni

12 aprilie 2021, 11:37

Edilii orașului Beclean susțin că Albă că Zăpada este ce mai modernă grădiniță din țară. Conceptul japonez după care a fost construită include spații de joacă moderne, aparatură de monitorizare, dotări inteligente, o cantină și un cabinet medical cu medic și mai multe asistente. Chiar și natura a fost integrată în construcție. Copiii care vor învață aici în 8 grupe. La fiecare din acestea vor fi două educatoare .

Grădinița îi va primi pe toți preșcolarii din oraș ai căror părinți vor opta pentru program prelungit. Până acum își duceau copiii în trei locuri diferite din oraș. Toate acestea îi vor costa pe părinți doar 7 lei pe zi de copil. 200 de micuți vor petrece aici aproximativ 10 ore pe zi, timp în care se vor juca și vor învață, vor avea parte de trei mese pe zi, somn și monitorizare și asistență medicală, dacă va fi nevoie.

Investiţia a fost realizată printr-un proiect depus pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Obiectivul Agenției este de a investi încă 25 de milioane de euro, bani atrași pentru dezvoltarea infrastructurii destinată preșcolarilor.

Preşcolarii sunt aşteptaţi în noua grădiniţă începândde astăzi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă