Grădiniță cu tencuiala căzută, încăperi de 25 de metri pătrați și o singură baie, în sectorul 2 din Capitală

16 ianuarie 2020, 17:43

Este grădinița la care vin zilnic 80 de copii. Clădirea are încăperi de 25 de metri pătrați, o singură baie cu patru toalete și două chiuvete. Tencuiala e căzută, iar nevoile de bază pe care cei mici le au sunt cu greu îndeplinite.

Cele două ferestre din spate, frumos colorate sunt de la grupa mică și grupa mare următoarea. Pentru ca cei mici care învață la grupa mică să iasă din clădire sunt nevoiți să treacă prin clasa vecină. În plus, fiecare sală de clasa din această unitate de învățământ are o triplă funcționalitate. Locul în care copiii se joacă, iau prânzul și dorm.

Imobilul a fost retrocedat în 2010 și de atunci nu au mai fost făcute investiții. Conducerea școlii 40 de care grădinița aparține spune că a făcut numeroase demersuri la primărie.

Într-un răspuns oficial transmis Știrilor TVR, Primăria sectorului 2 spune că imobilul e proprietate privată, fiind închiriat de școală şi Primăria sectorului 2. Obligaţiile chiriaşului sunt de a face reparaţii și de a-l întreţine până când vor fi gata lucrările de construire a unei gradiniţe noi. Proiectul de investiţii este derulat de Primăria Capitalei care a înștiințat în luna august conducerea școlii că a început licitația publică.

Și ministrul Educației a reacționat la această situație revoltătoare.

În ultimii ani în gradinița numărul 9 din sectorul 2 s-au făcut doar lucrări de reparații  pentru centrala termică și acoperiș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite