Grădina zoologică din oraşul Nikolaiev, în sudul Ucrainei, supravieţuieşte datorită voluntarilor. Oameni din toată lumea cumpără bilete online pentru a o susține

Grădina zoologică din Nikolaiev, în sudul Ucrainei, oferă un strop de liniște celor care o vizitează. În ciuda apropierii sale de linia întâi a unor bătălii crâncene, vizitatorii aproape că ar putea lăsa războiul în urmă, atunci când îi trec pragul. Resturile de rachete care au căzut aici și sunetele exploziilor îndepărtate ii readuc la realitate: nu sunt departe de linia frontului sudic al războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

26 Noiembrie 2022, 13:17 Știrile TVR |

Grădina zoologică din Nikolaiev rămâne unul dintre puținele locuri rămase deschise pentru educație și agrement din zona.

Pentru a menține animalele sănătoase în aceste condiții, această grădină zoologică, una dintre cele mai vechi din Ucraina, a trebuit să depășească multe greutăți.

Conducerea spune că, în prezent, grădina zoologică există exclusiv datorită ajutorului voluntarilor ucraineni și străini, a sprijinului grădinilor zoologice din străinătate și a donațiilor. Oameni din diferite părți ale lumii cumpără online bilete la grădina zoologică pentru a o susține.

Grădina zoologică a oferit, de asemenea, adăpost animalelor de companie pe care ucrainenii au fost nevoiți să le lase în urmă în timpul evacuării.

Cea mai îngrijorătoare perioadă pentru personalul grădinii zoologice este noaptea, atunci când Nikolaiev este cel mai des ținta rachetelor și a dronelor rusești.

Cea mai mare provocare acum este iarna care se apropie, pentru că alimentarea cu energie electrică a orașului este nesigură, fiind amenințată constant de rachetele rusești. Echipa grădinii zoologice spune că va face tot posibilul pentru a menține animalele în siguranță.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI