Grădină senzorială, în județul Cluj. Locul a fost decorat cu materiale naturale care au efect relaxant și terapeutic

23 septembrie 2020, 08:35

O grădină senzorială a fost amenajată în curtea școlii din Băișoara, județul Cluj, de către bursierii World Vision România. Cei 150 de elevi ai Școlii Gimnaziale Mircea Luca se vor bucură de acum de grădina amenajată cu materiale naturale care, la atingere, au atât efect relaxant, cât și terapeutic și educativ.

Au fost montate panouri pictate de voluntari și elemente de mobilier cu mici surprize pentru cei care vor alege să se odihnească pe ele. Joculețe, texte și ghicitori inspirate din „Micul Prinț” au fost înserate printre elementele de decor, astfel încât timpul petrecut în curte să fie în egală măsură distractiv și educativ.

Amenajarea a fost făcută de aproximativ 40 de voluntari ai Fundației World Vision România, în doar 3 zile.

Grădina senzorială de la Băișoara a fost concepută de bursierii programului „Vreau în clasa a IX-a“, organizat de Fundația World Vision România pentru copiii din mediul rural care nu au posibilități materiale pentru a merge la liceu. Tinerii au vrut să le mulțumească celor din comunitate prin amenajarea unei zone naturale, cu efect terapeutic și educativ.

Cei interesați să contribuie la extinderea proiectului în alte școli din județ sau din țară pot intră pe site-ul Fundației World Vision România pentru a află mai multe detalii despre program.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite