Gospodării inundate și culturi distruse după inundații în mai mule județe. Un bărbat din Prahova a murit surprins de viitură

28 mai 2021, 19:47

În doar o jumătate de oră de ploaie torențială, pârâul din localitatea Malnaş Băi din Covasna a crescut cu un metru și s-a revărsat în peste 30 de gospodării, dar și pe zeci de hectare de terenuri agricole. Drumul comunal care străbate localitatea a fost distrus pe aproximativ 300 de metri.

Pompierii militari au intervenit în sprijinul populaţiei afectate cu motopompe și buldoexcavatoare pentru degajarea aluviunilor.

A fost potop și în opt localități din județul Mureș. Viitura a intrat în peste 60 de gospodării.

Puhoaiele au colmatat podurile, iar în câteva ore oamenii s-au trezit cu grădinile și beciurile pline de apa.

Și în Cluj Napoca pompierii și echipele ISU au avut de lucru. Canalizarea de pe mai multe străzi a refulat iar apa a pătruns în locuințe și pe un șantier unde rișca să distrugă echipamentele electrice.

A plouat abundent și în Prahova, iar în comuna Adunați, un bărbat surprins de o viitură pe pârăul Ocina a fost găsit mort după mai multe ore de căutări. În Breaza, curțile oamenilor s-au transformat în adevărate lacuri din cauza volumului uriaș de de apă.

În schimb, pe DN1, la Nistorești, traficul a fost restricționat pe sensul de mers către Brașov, după ce apa a depus aluviuni și crengi de-a lungul șoselei.

Și în județul Gorj, câteva ore de ploaie torențială au făcut aproape imposibilă circulația pe un drum județean din localitatea Jupânești.

Chiar dacă avertizarea cod portocaliu expiră în această seară, ploile nu se opresc. În Oltenia, sudul Banatului, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, local în Muntenia, vor fi însoțite de grindină și descărcări electrice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă