Şcoală modernizată în Gorj, indisponibilă pentru copii

Începe un nou an de învăţământ, iar mulţi copii şi-ar dori să stea în bănci noi, din şcoli modernizate. Uneori, asta chiar se întâmplă, numai că autorităţile pun lacătul pe şcolile abia refăcute.

06 Septembrie 2021, 07:38 (actualizat 06 Septembrie 2021, 08:13) |

În satul Urecheşti, din judeţul Gorj, autorităţile au reuşit să modernizeze şcoala după 3 ani de eforturi. Numai că elevii nu vor putea învăţa acolo, pentru că şcoala se desfiinţează, deoarece inspectoratul şcolar susţine că sunt prea puţini elevi în sat.

Cei care vor merge totuşi la şcoală, vor fi nevoiţi să facă naveta la distanţă de 7 kilometri. Părinţii elevilor sunt decişi să nu îşi trimită copiii la şcoală pe 13 septembrie.

Sunt 7 km până la școala din centrul comunei, însă comuna are numai două microbuze școlare care trebuie să facă mai multe curse și să treacă prin numeroase sate pentru a duce toți copiii la cursuri. Elevii ar avea de așteptat în stații, iar drumul ar dura mult.

Inspectoratul școlar susține că în sat sunt doar 11 copii și că școala nu poate rămâne deschisă doar pentru ei. Autoritățile locale au, însă, alte cifre.

Pentru 11 elevi să funcționeze o școală? Este un an școlar cu o populație școlară foarte scăzută, nu numai în Gorj, ci la nivel național, a precizat Nicolae Negrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Gorj.

Sunt 20 de copii care vin la grădiniță și 15 la clasele I-IV. Nu există sat în comună cu atâția copii de grădiniță. Se nasc copii, au venit tineri în sat, se construiește, e un sat prosper, nu unul care se duce de râpă, explică Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești

Deocamdată, închiderea școlii nu a fost decisă definitiv, prin hotărâre a consiliului local. Așa că părinții încă mai speră să își poate duce copiii de mână, pe jos, la școala din sat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI