Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Gorgonzola și camembert de Rusia. Versiuni locale ale unor produse celebre, prezentate la Festivalul Brânzei, lângă Moscova

Sancțiunile economice din ultimii ani i-au impulsionat pe producătorii de brânză din Rusia. Au învățat cum să facă versiuni locale ale celebrelor parmezan, camembert sau gorgonzola și spun că sunt cel puțin la fel de bune ca ale europenilor.

08 August 2018, 18:54 (actualizat 08 August 2018, 21:18) |
Parmezanul rusesc
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

O roată de parmezan 100% producție rusească. Bucata de 30 de kg, prima făcută în Federație, a fost prezentată la un târg de lângă Moscova. Guvernatorul regional a fost cel care a împărțit-o gratuit publicului.

Andrey Vorobyov, guvernatorul regiunii Moscova: "Există o mare cerere de brânză, iar aceasta este soluţia. Ţinem cu toţii minte că, după impunerea sancţiunilor am rămas fără brânză. Acum însă, mulţumită fermierilor, producătorilor şi entuziaştilor, avem tot felul de soiuri de brânză şi, mai important, se dezvoltă acest sector".

Creatorul parmezanului rusesc este Oleg Sirota, care a muncit câțiva ani să învețe tehnicile de producție, să cumpere echipamente sau să aștepte cele 18 luni necesare pentru ca brânza să ajungă la maturitate.

El este doar unul dintre sutele de producători ruși care încep să se specializeze în versiuni locale ale unor celebre brânzeturi, cum sunt camembert sau gorgonzola. Un avânt care se vede la festivalul început acum 3 ani.

"La prima ediţie eram 25 de producători, la a doua 50, iar acum sunt aici peste 200 de fermieri şi producători de brânză din toată Rusia. Pentru noi este o renaştere a brânzei, un fel de 'goană după brânză' ", spune Oleg Sirota.

Rusia a interzis importurile de brânză în 2014, ca reacție la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și de SUA după anexarea Crimeii.

Autoritățile au impulsionat însă producția locală prin subvenții generoase și facilități pentru fermieri.

Rezultatele se văd deja, iar producătorii sunt optimiști - sunt siguri că, în cel mult 5 ani, toți rușii își vor putea satisface apetitul pentru orice tip de brânză, exclusiv din producția locală.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 34°C
IASI 34°C 32°C
CLUJ 31°C 31°C
CONSTANTA 28°C 29°C
CRAIOVA 33°C 33°C
BRASOV 30°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 21 August 2018, 05:51
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 20-08-2018
Deschidere: 8185.49
Maxim: 8242.26
Mimim: 8183.19
Variatie: 0.6%
TLV
2.37
0%
TGN
349.50
2.33%
SNP
0.33
1.38%
FP
0.88
0.23%
SNG
32.60
0.15%
BRD
14.12
0.57%
SIF5
2.15
2.12%
DIGI
27.70
0.71%
EL
10.36
1.76%
SIF4
0.75
0%
ARHIVĂ ȘTIRI