Google lansează Android Oreo Go, o versiune de Android pentru telefoanele ieftine

27 februarie 2018, 22:00

Sistemul de operare Android funcţionează bine pe telefoanele medii şi scumpe. Pe cele ieftine, de sub 100 de euro, nu. În plus, operatorii de telefonie mobilă şi producătorii îndeasă în aparatele şi-aşa neperformante aplicaţii care, de fapt, nu prea folosesc la nimic. Toate astea se traduc în lungi aşteptări la lansarea diverselor programe. Dar, pentru preţul mic, oamenii cumpără.

Sydney  Thomashow, manager de relaţii publice la Google: „Aparatele ieftine sunt foarte populare. Şi sunt foarte importante pentru că datorită lor, mai mulţi oameni in lume pot intra pe net.”

Android Go este varianta super simplificată a celui mai recent sistem de operare, botezat Oreo – potrivit obiceiului companiei americane de a-şi numi sistemele după dulciuri.

Sydney  Thomashow: „Android Oreo Go este ce ne-am  imaginat pentru dispozitivele ieftine. Telefoane cu memorie puţină, între 512 mega şi 1 giga RAM.”

Aplicaţii ca YouTube şi Maps au fost nu simplificate, ci regândite – să ocupe mai puţin spaţiu, să ceară mai puţină putere de procesare şi să transmită mai puţine date. Sigur – calitatea imaginii este mai slabă, multe funcţii auxiliare nu sunt disponibile. Dar fac esenţialul: Youtube rulează clipuri, Maps arată hărţi.

Vestea proastă e că Android Go va putea fi instalat doar pe dispozitivele care se lansează de anul acesta – nu şi cele deja existente pe piaţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite