Google celebrează Ziua Pământului printr-un doodle special, care aduce în prim plan albinele

22 aprilie, Ziua Planetei Pământ, este sărbătorită de Google cu un doodle special: o albină care zumzăie în drumul spre polenizare a florilor, proces esenţial în menţinerea întregii vieţi pe Pământ.

22 Aprilie 2020, 16:39 (actualizat 22 Aprilie 2020, 16:48) Știrile TVR |
Doodle de Ziua Pământului
Doodle de Ziua Pământului
Doodle de Ziua Pământului

Albinele, grav afectate de activităţile umane, au în această perioadă un moment de respiro, pentru a-şi desfăşura activitatea în bune condiţii, în contextul în care  multe activităţi sunt suspendate,  ca măsură de combadetere a pandemiei de coronavirus.

Astăzi se împlinesc 50 de ani de când în 22 aprilie se celebrează Ziua Internaţională a Planetei Pământ sau Ziua Pământului.

Senatorul american Gaylord Nelson a fost cel care a proclamat Ziua Pământului în anul 1970, pentru a trezi interesul clasei politice faţă de mediu. Circa 20 de milioane de cetăţeni americani, în cea mai mare parte tineri şi foarte tineri, au sărbătorit Ziua Pământului în primul an.

20 de ani mai târziu, în 1990, această zi era deja sărbătorită de peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări .

În 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a instituit ziua de 22 aprilie drept sărbătoare oficială a planetei Pământ. Scopul: construirea unei societăţi stabile, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Earth Day Network este organizaţia care promovează Ziua Pământului la nivel mondial. Anul acesta,  Ziua Internaţională a Planetei Pământ 2020 este sărbătorită doar prin intermediul Internetului şi al reţelelor sociale.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI