Google celebrează Ziua Pământului printr-un doodle special, care aduce în prim plan albinele

22 aprilie 2020, 16:39

Albinele, grav afectate de activităţile umane, au în această perioadă un moment de respiro, pentru a-şi desfăşura activitatea în bune condiţii, în contextul în care  multe activităţi sunt suspendate,  ca măsură de combadetere a pandemiei de coronavirus.

Astăzi se împlinesc 50 de ani de când în 22 aprilie se celebrează Ziua Internaţională a Planetei Pământ sau Ziua Pământului.

Senatorul american Gaylord Nelson a fost cel care a proclamat Ziua Pământului în anul 1970, pentru a trezi interesul clasei politice faţă de mediu. Circa 20 de milioane de cetăţeni americani, în cea mai mare parte tineri şi foarte tineri, au sărbătorit Ziua Pământului în primul an.

20 de ani mai târziu, în 1990, această zi era deja sărbătorită de peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări .

În 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a instituit ziua de 22 aprilie drept sărbătoare oficială a planetei Pământ. Scopul: construirea unei societăţi stabile, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Earth Day Network este organizaţia care promovează Ziua Pământului la nivel mondial. Anul acesta,  Ziua Internaţională a Planetei Pământ 2020 este sărbătorită doar prin intermediul Internetului şi al reţelelor sociale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă