Glume şi ironii despre alegerile din 2009. Coaliția a susținut raportul, opoziția l-a respins, Traian Băsescu l-a ironizat

12 februarie 2018, 21:27

Raportul comisiei parlamentare vorbește despre acțiuni premeditate ale președintelui Băsescu și guvernului Boc pentru fraudarea alegerilor din 2009, în detrimentul lui Mircea Geoană.

O bună parte din discuții s-a învârtit în jurul sufrageriei lui Gabriel Oprea.

Preşedintele Comisiei pentru prezidenţialele din 2009, PSD, Oana Florea: „Toate acestea alimentează suspiciunea că, în seara alegerilor, persoane publice, cu funcție de decizie în autoritățile statului s-au întâlnit la un eveniment privat, cu un scop precis: acela de influențare a rezultatului votului”.

Deputat PNL, Cezar Preda: Cei care au dorit înființarea acestei comisii nu s-au gândit decât la propria răzbunare și reprezentanții acestor comisii stabilesc azi posibile infracțiuni.

Lucrurile s-au complicat când senatorul USR Mihai Goțiu nu s-a dat dus de la microfon.

Senator USR, Mihai Goţiu: „Ați consumat o energie extraordinară pentru a pune în scenă piesa statul paralel. Pornind de la amintirile de sufragerie, am putea spune de budoar, ale unui domn cercetat penal”.

Deputat PSD, Liviu Pleşoianu: „Statul paralel e sufrageria lui Oprea”.

Fostul președinte Traian Băsescu a avut propria concluzie.

Senator PMP, fost preşedinte al României, Traian Băsescu: Geoană a pierdut alegerile din două motive. Dvs. l-ați pus pe Geoană să-l bat și a doua oară. Geoană probabil simte nevoia să se spele de mai multe ori pe zi. Drept pentru care, după ce a plecat de la trustul Antena, s-a oprit direct în jacuzzi, la Vântu acasă.

Raportul Comisiei nu are nicio valoare juridică. Parchetul General a deschis un dosar pe tema acelui scrutin, pe care l-a și închis pentru că nu a descoperit nici un indiciu de faptă penală.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite