Glifosat, erbicidul care divizează Europa. Votul experților UE a fost din nou amânat, unele țări vor interzicerea lui

26 octombrie 2017, 12:51

Studiile făcute sub egida Uniunii Europene susțin că nu există nicio legătură între glifosat și cancer, dar studiile nu sunt publice, doar rezumatele acestora sunt. Evaluari independente însă, inclusiv ale Organizației Mondiale a Sănătății, arată că erbicidul, folosit de 40 de ani în toata lumea, ar putea fi cancerigen.

Tabăra anti-glifosat este condusă de Franța. Blocajul a dus la amânarea votului. De zile întregi, la Bruxelles au loc proteste. Oamenii cer interzicerea erbicidului.

Presa europeană plasează România în grupul țărilor pro-glifosat

Glifosatul omoară buruienile și mărește randamentul culturilor. Este motivul pentru care agricultorii nu vor să renunțe.

„Comisia Europeană a luat notă de poziţiile divergente ale statelor membre, le va analiza. Anunţăm în curînd data următoarei şedinţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Anca Păduraru.

Franța se opune categoric glifosatului, dar ar fi dispusă la un compromis: prelungirea autorizației cu doar câțiva ani și nu cu un deceniu, cum se discută acum. Mai sunt câteva țări aliate Franței, altele susțin erbicidul. Presa europeană plasează România în grupul țărilor pro-glifosat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă