Giurgiu: 16 tone de deşeuri din aluminiu din Italia, oprite la graniţă

Deşeuri radioactive
Deşeuri radioactive
14 iulie 2021, 13:59

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui ansamblu rutier încărcat cu 16.440 kilograme de deşeuri din aluminiu, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer, conform prevederilor legale în vigoare.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu de pe raza judeţului Giurgiu”, se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, autorităţile au constatat faptul că deşeurile, în cantitate totală de 16.440 kilograme, au fost încărcate din Italia, pentru o societate comercială din Bucureşti, iar documentaţia de transfer prezentată de către şofer era incompletă.

În acest context, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport.

În ultimele trei luni, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au mai oprit la intrarea în România prin PTF Giurgiu-Ruse cantitatea de 489 de tone de deşeuri de oţel, plastic, aluminiu, zinc, alte materiale metalice, praf metalic şi pilitură de alamă, pilitură de fier şi polistiren pe care 24 de şoferi bulgari şi şase români încercau să le introducă fără documente complete în ţară.

Sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite