Gino Iorgulescu a fost reales preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

23 octombrie 2017, 11:43

Gino Iorgulescu a câştigat alegerile cu un scor covârşitor. El a fost votat de reprezentanţii a 13 cluburi din Liga 1, iar contracandidatul său, Sorin Drăgoi, a primit un singur vot, din partea lui ACS Timişoara.

Mandatul viitorului preşedinte va fi de cinci ani şi nu de patru, ca până acum, după ce Statutul LPF a fost modificat în acest sens. O persoană nu poate avea mai mult de două.

„Mulțumesc cluburilor pentru încrederea acordată. Au fost 11 propuneri din partea cluburilor ca să candidez pentru un nou mandat, iar asta mi-a dat încredere. Sper să îmi dea și putere de muncă pentru a crește acest produs. Vreau să creștem fotbalul și Liga Profesionistă de Fotbal, să creștem jucători și să facem ceea ce ne-am propus în programul pentru următorii cinci ani. Conform statutului, președintele trebuie să numească secretarul general, vicepreședintele și directorul economic și anunț că voi continua cu aceeași echipă (n.r. — Ionuț Calancia — director economic, Robert Pongracz — vicepreședinte și Justin Ștefan — secretar general). Împreună vreau să facem în așa fel încât fotbalul să aducă lumea la stadion, să crească ratingul televiziunilor și în același timp să creștem jucători care să ajungă la Liga I pentru a avea o echipă națională mult mai bună”, a spus Iorgulescu.

Gino Iorgulescu susține că președintele PSD, Liviu Dragnea, nu s-a implicat în alegerile pentru președinția LPF. „Domnul Dragnea nu s-a implicat în alegerea președintelui LPF. Celelalte două cluburi care nu au făcut propuneri pentru mine, Sepsi și Botoșani, pur și simplu au întârziat… Expirase termenul și probabil că și ele ar fi dat propunerea pentru un nou mandat. Dar în discuțiile avute cu dânșii m-au asigurat că îmi vor da votul și mi l-au dat”, a afirmat președintele LPF.

Oficialul a menționat că în noul mandat va face tot posibilul pentru ca LPF să dețină un drept de veto în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal în ceea ce privește hotărârile care privesc strict Liga I.

„Mai întâi trebuie să facem o ierarhie a măsurilor, iar cele care sunt mai urgente pe alea le vom lua primele. Nu le-am luat până acum pentru că nu au fost în programul nostru, iar altele le-am dus în Comitetul Executiv și acolo ne-am lovit de opoziția celor de la federație. Noi ne vom bate pentru un drept de veto al LPF în cadrul Comitetul Executiv al FRF în ceea ce privește deciziile la nivelul Ligii I. Pentru că propunerile care sunt făcute de Adunarea Generală a LPF merg în Comitetul Executiv al FRF, iar noi acolo avem doar trei voturi. Și hotărăsc pentru Liga I alți membri cum sunt cei de la fotbal feminin, fotbal pe plajă sau în sală. Eu aș vrea ca propunerile LPF să se materializeze în Comitetul Executiv al FRF. Noi facem tot ce e posibil să schimbăm în Comitetul Executiv și să avem un drept de veto. Încercăm, dar și în vechiul mandat am avut încercări și ne-am lovit de opoziția celor de la federație. Nu e ceva inventat de noi, acest drept de veto există și la UEFA. Noi vrem doar să avem un cuvânt de spus în ceea ce privește fotbalul profesionist. Eu, cu toate că sunt mai în vârstă, fac mereu un pas către dialog și pentru asta fac de multe ori solicitări să am discuții cu președintele Burleanu. O să fac în continuare, pentru că dacă există bunăvoință putem să colaborăm mai bine și să îmbunătățim relațiile dintre LPF și FRF. Eu m-am întâlnit de mai multe ori cu președintele Burleanu, chiar și în particular. Sper mă mai întâlnesc cu dânsul”, a explicat președintele.

Fostul fotbalist Gino Iorgulescu a fost reales, luni, în cadrul Adunării Generale a LPF, în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, cu 13 voturi față de 1 primit de contracandidatul său, președintele ACS Poli Timișoara, Sorin Drăgoi.

În vârstă de 61 de ani, Iorgulescu se va afla la conducerea LPF până în anul 2022, având în vedere că statutul Ligii a fost modificat astfel încât mandatul președintelui s-a mărit la cinci ani. În același timp, acesta va fi ultimul mandat al lui Iorgulescu, deoarece o persoană nu va putea avea mai mult de două mandate.

La ședința Adunării Generale de luni au avut drept de vot reprezentanții celor 14 cluburi din Liga I. Au fost alegerile cu cel mai mic număr de votanți din istoria Ligii Profesioniste de Fotbal, deoarece o dată cu scăderea numărului de echipe din Liga I la 14 s-a micșorat automat și numărul cluburilor din cadrul LPF.

Gino Iorgulescu (61 de ani) a fost ales pentru prima oară președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) la 14 noiembrie 2013, cu 11 voturi, față de cele 7 primite de contracandidatul său de atunci, Dumitru Dragomir.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă