Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, în vizorul FBI

26 mai 2017, 14:40

Jared Kushner este soţul Ivankăi Trump, fiica cea mare a preşedintelui. Jared a ajuns unul dintre principalii consilieri prezidenţiali, după ce în campania electorală a coordonat prezenţa pe internet a lui Donald Trump – cu un succes fulminant.

Potrivit NBC şi Washington Post, Biroul Federal de Investigaţii vrea să ştie de la Jared Kushner mai multe despre presupusul amestec al Rusiei în campania electorală americană şi relaţiile Moscovei cu staff-ul de campanie al domnului Trump. Scandalul a dus însă deja la demisia fostului consilier prezidenţial pe probleme de securitate, Michael Flynn, acuzat că a făcut promisiuni ambasadorului Rusiei în timpul campaniei electorale.

Conexiunea cu Moscova continuă să hăituiască administraţia Trump: recent chiar preşedintele a fost suspectat că a făcut dezvăluiri nepotrivite aceluiaşi ambasador. Iar acum două săptămâni, liderul de la Casa Albă l-a destituit pe fostul şef al FBI, care conducea ancheta chiar în privinţa relaţiilor dintre campania Trump şi Moscova.

Preşedintele neagă orice insinuare şi spune că de fapt el este vizat de investigaţiile FBI, pe care le-a descris drept cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria politicii americane.

El a scandalizat însă o parte a opiniei publice, care îl acuză de nepotism, după ce i-a angajat pe fiica Ivanka şi pe soţul său Jared drept consilieri prezidenţiali; pe de altă parte, cei doi sunt creditaţi pentru o mare parte din succesul său în campanie, de multe ori temperându-i discursurile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite