Gina Lollobrigida a murit. Actrița avea 95 de ani

Actrița Gina Lollobrigida a murit / Shutterstock
Actrița Gina Lollobrigida a murit / Shutterstock
16 ianuarie 2023, 14:19

Moartea sa a avut loc astăzi, 16 ianuarie, la vârsta de 95 de ani, informează ilgiornale.it.

Gina Lollobrigida era internată de ceva vreme într-o clinică din Roma. În septembrie anul trecut, actrița fusese operată după ce a căzut în casă, accident care i-a provocat fractura femurului, mai notează sursa citată.

Lollobrigida a fost una dintre cele mai cunoscute actriţe din Italia în anii ’50 şi ’60, fiind descrisă chiar drept „cea mai frumoasă femeie din lume”. Ea a apărut în filme alături de mari vedete de la Hollywood, cum ar fi Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Rock Hudson și Errol Flynn. După cariera sa în faţa camerei de filmat, Lollobrigida s-a dedicat fotografiei şi sculpturii.

Actrița s-a născut la Subiaco, pe 14 iulie 1927.

În 1947 a participat la selecțiile Miss Italia, unde a obținut locul trei. Astfel a început cariera vedetei italiene care, în același an, folosește pseudonimul Diana Loris pentru a lucra ca fotomodel.

Gina Lollobrigida / captura video youtube

Ea a cunoscut faima în anii ’50, fiind considerată un sex-simbol al filmului din Peninsulă. Lollobrigida a jucat în filme precum Oraşul se apără, Fanfan la Tulipe, Cocoșatul de la Notre Dame sau Pane amore and fantasy.

În ultimii ani se dedicase artei şi fotografiei. Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European, din partea partidului condus de Romano Prodi. De asemenea, la alegerile generale italiene din 2022, Lollobrigida, la vârsta de 95 de ani, a încercat să câștige un loc în Senatul Republicii, candidând la alegeri pentru partidul Italia Suverană și Populară (ISP), în Latina, Lazio.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1947.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite