Gigi Căciuleanu-OmulDans, o carte ca o oglindire. „Când se uită în oglindă, cei care dansează nu văd adevărul, publicul te vede”

18 mai 2018, 18:28

Dans, spectacol, mişcări pe ritmurile propriilor versuri, a fost one-man show-ul cu care Gigi Căciuleanu şi-a întâmpinat publicul la lansarea cărţii ce îi poartă numele.

După o cercetare amplă a valizelor cu fotografii, documente şi versuri  ce îi aparţin artistului, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu a reuşit o carte-album care l-a surprins chiar şi pe eroul ei.

Gigi Căciuleanu: „Cartea asta este pentru mine o descoperire, mă redescopăr, găsesc nişte lucruri de care nu mai ştiam făcute foarte frumos, foarte frumos tehnoredactat albumul (…) Este o oglindire, nu vezi în oglindă, cei care dansează o ştiu. Când se uită în oglindă dansând nu văd adevărul, publicul te vede”.

O călătorie în viaţa unui creator. Asta a vrut să surprindă Ludmila Patlanjoglu.

Copilăria, marile iubiri, trauma dosarelor politice, exilul, întoarcerea, faima internaţională sunt doar câteva frânturi din carte.

Ludmila Patlanjoglu, critic de teatru: „Este un amestec cu suişuri, cu coborâşuri, format din cuvinte, din desenele lui, din versurile lui, superbele lui versuri, din imagini”.

Volumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans” este realizat în condiţii grafice excepţionale şi publicat în trei versiuni – română, franceză şi engleză.

Un proiect susţinut de Institutul Cultural Român.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite