GhiDigital, episodul 9 | Frauda online. Faceți un test de 10 minute care s-ar putea să vă scutească de o pagubă de sute sau mii de lei!

Azi e zi de teren. Căutam trei… porci, că nu pot să le zic altfel. În lumea digitală se numesc phishing, vishing și smishing. Sună aproape jucăuș, dar e vorba de trei porci grași, lacomi și mereu înfometați. Sunt vedetele fraudei online care înșală și fură prin instrumente digitale multe miliarde de dolari pe an, de la multe milioane de oameni care fie sunt neatenți fie nu știu un set minim de precauții atunci când cineva vrea să ne deschidă portofelul pe internet.

22 Noiembrie 2021, 12:36 (actualizat 22 Noiembrie 2021, 13:18) Știrile TVR |

Episodul acesta GhiDigital e cu temă pentru acasă. Intrați pe acest site, sigurantaonline.ro, care este realizat de Poliția Română, pentru un test de cel mult 10 minute care însă s-ar putea să vă scutească de o pagubă de sute sau mii de lei. Nu e limită de vârstă că să te protejezi online. Noi am făcut testul împreună cu mama și cu Radu.

La prima completare, mama a răspuns corect în proporție de 60 la sută. Dar a avut ocazia să învețe, fară vreo pagubă, din propriile greșeli. Citiți cu atenție explicațiile furnizate de autorii testului pe măsură ce parcurgeți întrebările!

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN GHIDIGITAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI