GhiDigital, episodul 40 | Cât de importantă este interfața digitală care ne permite astăzi să aflăm și să anticipăm starea vremii

19 decembrie 2022, 09:45

Astăzi avem senzori instalați de pe fundul oceanelor până pe vârful munților. Baloanele meteo se ridică până la 13 kilometri altitudine, iar peste toate veghează o rețea de sateliți care adună cantități inimaginabile de date. Toate aceste informații capătă cu adevărat valoare însă pentru că pot fi analizate de supercomputere dar mai ales pentru că sunt împărtășite și puse la dispoziția tuturor în cel mai pur spirit științific.

În plus, era digitală a făcut posibilă și analiza tuturor acestor date pentru a genera prognoze din ce în ce mai precise. O fi descoperit Columb America doar cu o busolă și citit în stele, dar oricum când a ajuns la mal habar nu avea unde se află, de fapt.

Astăzi, casa noastră, Terra, aproape nu mai are secrete datorită infrastructurii digitale. Nu că asta ne-ar face să avem mai bine grijă de ea. Dar măcar nu mai avem scuza că nu știm ce ne așteaptă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă