Ghidigital, episodul 37 | Cum ne putem certifica sigur și rapid identitatea în mediul virtual?

14 noiembrie 2022, 13:31

Când iți faci primul buletin, parcă te simți cu adevărat cetățean al țării tale. Ei bine, cum ne putem certifica sigur și rapid identitatea în mediul virtual? Pentru că de aici pleacă apoi posibilitatea de a avea și permis de conducere virtual și card de sănătate și acces la orice serviciu pe care statul îl oferă.

Așadar, mai întâi opțional și apoi, probabil, obligatoriu, ne vom identifica în toată Uniunea Europeană sută la sută digital. O ușurare continentală pentru cetățeni și o cură drastică de slăbire pentru birocrație.

Ce mă tulbura pe mine este faptul că după ce vom ajunge la instrumente digitale de identificare sigure, vom depinde și mai mult de cheia de acces care astăzi este telefonul. Și daca îl pierd, îl uit acasă, mi se fură sau i se termină bateria, ce fac? Și aici e scenariul care mă sperie: nu mai bine punem noi un card mic mic, un SIM, un cip, undeva sub piele, ca să îl avem întotdeauna disponibil și la îndemănă? Nu mă încântă deloc această perspectivă, dar e destul de plauzibilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite