GhiDigital, episodul 31 | Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor și-a ales echipa conducătoare pentru următorii ani

3 octombrie 2022, 09:34

După o săptămână de vot și negocieri politice, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor și-a ales echipa conducătoare pentru următorii ani. Nucleul executiv de la Geneva constă în cinci persoane: Secretarul General, Secretarul General Adjunct, Șeful Biroului de Radiocomunicații, Șeful Biroului de Standardizare și Șeful Biroului de Dezvoltare.

Dar să nu credeți că asta e tot. Mai sunt de ales cei 12 membri ai comitetului de reglementare radio și apoi cei 48 de membri ai Consiliului ITU. Aici, la Consiliu, candidează și România pentru un al optulea mandat consecutiv. Pentru regiunea noastră sunt 7 țări candidate pe 5 locuri disponibile. Și Federația Rusă e în grupă cu noi. Ce mai, e ca la Campionatul Mondial de Fotbal.

CITIȚI ȘI: Interviu exclusiv cu Doreen Bogdan Martin, noul secretar general al ITU: “Ne dublăm eforturile pentru a-i conecta pe cei deconectați”

După o săptămână de acces la eveniment, am ajuns la concluzia că nu e suficient să vezi ca să și înțelegi. ITU este o organizație complexă, ca să nu spun complicată, și e nevoită să aibă proceduri laborioase pentru a include interesele și caracteristicile fiecărei țări, cu diferențele sale de dezvoltare și cu lista specifică de priorități.

După alegerea Secretarului General, mai vine o tură de alegeri și încep să sosească și decizii asupra unor rezoluții importante precum AI și Internetul lucrurilor. Eu mă pun bine cu roboții de pe acum și vreau să mă împrietenesc cu Otilia și Escu. Ne revedem în curând.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite