GhiDigital, episodul 17 | Pariu cu viitorul: Când vom avea în farfurie o friptură crescută nu în grajd, ci în laborator?

24 ianuarie 2022, 13:16

Până la urmă, nevoile de bază ale oamenilor rămân aerul, apa, hrana și adăpostul. Așa că în acest episod GhiDigital, vă provoc la un pariu cu viitorul: când vom avea în farfurie o friptură crescută nu în grajd, ci în laborator, asezonată cu o salată din legume cultivate fară vreun pic de pământ?

Varujan Pambuccian, matematician: “De voie, de nevoie, tehnologia digitală s-ar putea să ne hrănească pe noi și pe urmașii noștri. La scară mică și cu titlu mai mult experiental, o face deja. (…) Așadar, legume cultivate „la bloc” și carne fabricata pe bandă rulantă, cu nutrienții de rigoare și cu gust la alegere. Chiar dacă acum vi se strânge stomacul, aceasta ar putea fi norma generațiilor următoare.Eu personal cred că măcar aș gusta dintr-o mâncare „digitală”. Mai ales daca ar fi livrata ca-n filme”.

Interviu cu matematicianul Varujan Pambuccian

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite