GhiDigital, episodul 17 | Pariu cu viitorul: Când vom avea în farfurie o friptură crescută nu în grajd, ci în laborator?

În mulții mei ani de burlăcie se întâmpla destul de des să deschid frigiderul ca să găsesc acolo doar  un mesaj de peste timp de la Ion Creangă:

Vorba ceea: Golătatea înconjură, iară foamea dă de-a dreptul - Ion Creangă, Amintiri din copilărie.

24 Ianuarie 2022, 13:16 (actualizat 26 Ianuarie 2022, 15:45) Știrile TVR |

Până la urmă, nevoile de bază ale oamenilor rămân aerul, apa, hrana și adăpostul. Așa că în acest episod GhiDigital, vă provoc la un pariu cu viitorul: când vom avea în farfurie o friptură crescută nu în grajd, ci în laborator, asezonată cu o salată din legume cultivate fară vreun pic de pământ?

Varujan Pambuccian, matematician: “De voie, de nevoie, tehnologia digitală s-ar putea să ne hrănească pe noi și pe urmașii noștri. La scară mică și cu titlu mai mult experiental, o face deja. (…) Așadar, legume cultivate "la bloc" și carne fabricata pe bandă rulantă, cu nutrienții de rigoare și cu gust la alegere. Chiar dacă acum vi se strânge stomacul, aceasta ar putea fi norma generațiilor următoare.Eu personal cred că măcar aș gusta dintr-o mâncare "digitală". Mai ales daca ar fi livrata ca-n filme”.

Interviu cu matematicianul Varujan Pambuccian

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN GHIDIGITAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 17°C 15°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 14°C 18°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI