Ghișeul.ro este de acum și aplicație gratuită pentru mobil. Taxele și impozitele pot fi plătite de pe telefon

Ghișeul.ro este de acum și aplicație pentru mobil. Iar românii pot astfel să-și plătească taxele și impozitele, dar să achite și alte câteva sute de servicii direct de pe telefon. Autoritățile promit că, în scurt timp, vom putea descărca prin aplicație și cazierul judiciar, și rovinieta.

26 Ianuarie 2023, 20:43 (actualizat 26 Ianuarie 2023, 21:19) Știrile TVR |

În prezent, peste un milion și jumătate de persoane folosesc platforma online ghișeul.ro ca să efectueze plăți. Iar din această săptămână o pot face inclusiv de pe telefon.

Dragoș Vlad, preşedintele ADR: Peste 61% dintre utilizatorii activi au accesat aplicația de pe dispozitive mobile, prin urmare era necesară această aplicație. Este disponibilă pe iOS și Android, se pot accesa aceleași funcționalități, creare sau ștergere cont, setare parolă, utilizare cu date biometrice.

Noul sistem va favoriza în special populația din mediul urban, acolo unde aproape toate primăriile de municipii au de tehnica necesară pentru a permite plăți online.

În cazul primăriilor de comune, două treimi fie nu dispun de fondurile necesare, fie nu au baze de date electronice.

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării: Taxele și impozitele locale, respectiv obligațiile datorate ANAF, sunt printre principalele operațiuni la care au recurs utilizatorii, de asemenea plata amenzilor, taxa de admitere la AS, către Apa Nova.

Aplicația pentru plata celor 400 de servicii publice, taxe și impozite este gratuită.

Autoritățile promit că, de la 1 februarie, se va putea elibera online inclusiv cazierul judiciar, prin intermediul ghișeul.ro.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI