Gheorghiţă: Persoanele cu dizabilităţi se vor programa individual. Aparţinătorii sau îngrijitorii, programaţi prin intermediul Direcţiilor de asistenţă socială din primării

Vaccin anti-COVID-19
Vaccin anti-COVID-19
9 februarie 2021, 16:09

„Categoric, persoanele din această categorie n-au fost uitate. Este o funcţionalitate care se dezvoltă. Chiar astăzi am avut discuţii cu colegii de la STS, s-a încheiat protocolul de colaborare cu ANPIS tocmai pentru a putea consulta baza de date în care sunt regăsite aceste persoane pentru a da posibilitatea să se programeze individual în platformă. Cu alte cuvinte, odată ce o persoană se înscrie pe platformă, va fi consultată această bază de date care confirmă că, într-adevăr, persoana respectivă se află în evidenţă cu acest grad de dizabilitate, cu acest grad handicap. Dar, într-adevăr, au fost o serie de întârzieri legate de implementarea propriu-zisă a acestei funcţionalităţi, dar în niciun caz nu este un aspect care a fost trecut cu vederea, dimpotrivă, am avut mai multe discuţii şi va fi operaţionalizat, cred că în zilele următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat ce se întâmplă cu persoanele cu dizabilităţii şi asistenţii acestora pentru a avea acces la programarea vaccinală.

El s-a referit şi la programarea aparţinătorilor şi îngrijitorilor.

” În ceea ce priveşte aparţinătorii sau îngrijitorii acestor persoane, ei vor fi programaţi prin intermediul Direcţiilor de asistenţă socială din primării, pentru că acolo iarăşi este evidenţa acestor persoane. Pentru îngrijitori sau aparţinători este foarte greu să faci această validare online, aşa încât există, practic, la nivel declarativ. Direcţiile de asistenţă socială din primării au această evidenţă a persoanelor care îngrijesc persoanele cu handicap sau persoanele cu dizabilitate şi vor fi înscrise pe platforma de programare. Persoanele care sunt imobilizate la domiciliu vor fi vaccinate cu echipe mobile, sunt aproape 1.000 de persoane vaccinate cu echipe mobile şi, practic, aparţinătorii sau îngrijitorii acestor persoane sunt vaccinaţi la domiciliu”, a afirmat Gheorghiţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite